منوی دسته بندی

شیر آتش نشانی

شیر آتش نشانی چیست؟

شیر آتش نشانی به منظور اطفا حریق استفاده می‌شود. این شیرها که بطور مستقیم به آب منطقه متصل هستند را در مکان‌های مختلف مانند مکان های تجاری، صنعتی، آموزشی نصب می‌کنند تا در زمان وقوع حریق آتش نشانان بتوانند با استفاده از آب عملیات اطفا حریق را سریعا انجام دهند.
شیرهای آتش نشانی در انواع و سایزهای مختلف تولید می‌شوند که در اینجا به آن‌ها می‌پردازیم:

انواع شیرهای آتش نشانی

به طور کلی به دو دسته ایستاده (شیر هیدرانت سطحی) و زیر زمینی (شیر هیدرانت زیر زمینی) تقسیم می‌شوند:

شیر آتشنشانی ایستاده

شیر هیدرانت ایستاده آتش نشانی یک شیر معمولا قرمز رنگی است که اکثر ما آن را در سر چهار راه ها و خیابان ها دیده‌ایم. این نوع شیرهای آتش نشانی در داخل یا خارج از یک ساختمان، محوطه پارکینگ، ناحیه صنعتی، معدن، جاده و غیره قرار داده می شود و به شبکه خدمات آب شهرداری و یا خدمات آب خصوصی متصل است به شیوه‌ای که برای تامین فوری آب مورد نیاز آتش نشانان برای خاموش کردن آتش طراحی می‌شوند.
شیر آتش نشانی ایستاده خود به دو دسته ایستاده خشک و ایستاده تر تقسیم می‌شود:

شیر آتش نشانی ایستاده خشک

در حالت عادی محفظه فوقانی این نوع شیر خشک است و خارج از سطح زمین نصب می‌شود. با باز کردن شیر اصلی، محفظه آن پر از آب می‌شود. شیر آتش نشانی ایستاده خشک مجهز به سیستم تخلیه است بطوریکه پس از بسته شدن شیر اصلی، بصورت خودکار عمل تخلیه انجام می‌شود.

مزایای شیر ایستاد خشک

این شیر برای مناطق سردسیر و مناطقی که امکان یخ زدگی وجود دارد مناسب است.
این شیر دارای مکانیزم ضربه گیر است که مانع از خروج آب در زمان حادثه می‌شود.

شیر آتش نشانی ایستاده تر

بخش فوقانی این شیر روی سطح زمین نصب می‌شود اما دائما محفظه این شیر پر از آب است. این شیر فاقد شیر اصلی است اما در هر کدام از خروجی ها شیر جداگانه‌ای نصب شده است.
این نوع شیر فاقد مزیت‌هایی است که برای شیر ایستاده خشک گفتیم بنابراین برای استفاده در مناطقی که در معرض یخ زدگی می‌باشد مناسب نیست و در برابر حوادث به دلیل نداشتن سیستم ضربه گیر مانع خروج آب نمی‌شود.

قوانین نصب شیرهای آتش نشانی Fire Hydrant

در بیشتر حوادث، شیر فایر هیدرانت آتش نشانی روش اصلی آتش نشانها جهت اطفا حریق در ناحیه شهری است. قوانینی برای نصب شیرهای آتش نشانی در فواصل معین و مشخص وجود دارد. همچنین شیرهای ایستاده آتش‌نشانی باید دسترسی آزاد به ساختمان‌ها، کارخانه‌ها، مناطق شهری و توسعه‌یافته داشته باشد زیرا این ابزار در بحث اطفا حریق جز مهمی از کنترل آتش‌سوزی و امنیت هستند.

برای جلوگیری از استفاده گاه و بی گاه و یا سوء استفاده؛ شیر آتش نشانی هیدرانت نیاز به ابزار خاصی برای باز کردن دارند که بصورت آچار مخصوص در اختیار آتش نشانان است و همچنین پارک کردن اتومبیل در فواصل ۳ تا ۵ متر از شیر فایر هیدرانت ممنوع می باشد، منطق اعمال این قوانین این است که در مواقع اضطرار شیر فایر هیدرانت باید قابل مشاهده و در درسترس آتش نشانان قرار بگیرد.

در مناطق روستایی که سیستم های آب شهری در دسترس نیستند، شیر فایر هیدرانت خشک برای تامین آب برای مبارزه با آتش سوزی استفاده می‌شوند. شیر فایر هیدرانت خشک معمولا به وسیله یک لوله بدون فشار و نصب شده است که دارای یک پایان در زیر سطح آب دریاچه یا حوض است به وسیله پمپ خودرو آتش نشانی جهت مکش آب از منبع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در شهباز صنعت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *