منوی دسته بندی

۶ نکته مهم که باید درباره شیر کنترل بدانید

در این مقاله به ۶ نکته مهم درباره شیر کنترل ها که شما باید بدانید می پردازیم:

نکته ۱:هدف استفاده از پوزیشنر در شیر کنترل ها چیست؟

پوزیشنر برای شیر کنترل (کنترل ولو) برای تنظیم موقعیت شیر ​​بر اساس نقطه تنظیم دلخواه برای یک متغیر فرآیند، چه  فشار باشد ،چه  دما یا جریان باشد، استفاده می شود.

در ادامه ، در مورد اینکه چرا ممکن است بخواهید از پوزیشنر ها  استفاده کنید و  نحوه عملکرد آن و  سه نوع اصلی پوزیشنر و گزینه های دردسترس برای  تنظیم آن ، صحبت خواهیم کرد.

6 نکته مهم در شیرکنترل

نکته ۲:پوزیشنر چگونه کار می کند؟

تولیدکنندگان معمولاً موقعیت‌ قرار گیری سوپاپ را روی زرده یا پوشش بالایی یک محرک پنوماتیک برای شیرهای کنترل خطی قرار می دهند.

در شیرهای کنترل دوار، موقعیت قرارگیری سوپاپ در راستای سوپاپ است و پایه های محرک در بالای محرک یا در کناره محرک نصب می شوند. نصب بستگی به نوع محرکی دارد که فرد استفاده می کند.

چسباندن پوزیشنر به محرک ها به پوزیشنر این امکان را می دهد که حرکت ساقه ( در شیرهای خطی) یا درجه چرخش (در شیرهای چرخشی) را اندازه گیری کند.

همچنین بر اساس سیگنال ورودی از کنترل کننده ابزار، موقعیت شیر ​​را بر اساس نیاز تغییر دهد.

متغیر فرآیند با نقطه تنظیم مورد نظر متفاوت است، کنترل کننده ابزار یک سیگنال الکتریکی یا پنوماتیکی را به پوزیشنر ارسال می کند.

خروجی پنوماتیک خود را به محرک تغییر می دهد تا دریچه باز یا بسته شود. این اتفاق ، تا زمانی که متغیر فرآیند به نقطه تنظیم مورد نظر تعیین شده برسد ادامه دارد.

6نکته مهم در انتخاب شیر کنترل

نکته ۳:چند نوع پوزیشنر وجود دارد؟

  •     پوزیشنر شیر پنوماتیک
  •     پوزیشنرالکترو پنوماتیک (EP)
  •      پوزیشنر سوپاپ دیجیتال

نکته ۴:موقعیت گیر شیر پنوماتیک چیست؟

موقعیت یاب شیر پنوماتیک سیگنال پنوماتیکی که مابین  ۳-۱۵ یا ۶-۳۰  psi را از یک کنترل کننده دریافت می کند. سپس فشار هوای مناسب را به محرک سوپاپ می‌رساند تا موقعیت دقیق ساقه یا شافت سوپاپ متناسب با سیگنال ورودی پنوماتیک را فراهم کند.

نکته ۵:eP Positioner چیست؟

یک پوزیشنر الکترو پنوماتیک، که گاهی اوقات به اختصار “EP Positioner” خوانده می شود، یک سیگنال الکتریکی (معمولاً ۴-۲۰ میلی آمپر یا ۰-۱۰ VDC) را از یک کنترل کننده دریافت می کند. سپس یک سیگنال پنوماتیک مربوطه را به یک محرک شیر پنوماتیک ارسال می کند.

موقعیت‌دهنده‌های EP Valve را می‌توان تحت عنوان  یک «موقعیت‌دهنده آنالوگ» نیز نامبرد. وعلت آن این است که در قسمت ورودی الکتریکی یک پوزیشنر با سیگنال آنالوگ قراردارد.

6نکته مهم در انتخاب شیر کنترل

نکته ۶:موقعیت یاب سوپاپ دیجیتال چیست؟

موقعیت یاب دیجیتال سوپاپ همچنین سیگنال الکتریکی را از یک کنترلر که معمولاً ۴-۲۰ میلی آمپر، HART، PROFIBUS  یا پایه فیلدباس) دریافت می کند، اما برخلاف آنالوگ، دیجیتال است. سپس یک سیگنال پنوماتیک مربوطه را به یک محرک شیر پنوماتیک ارسال می کند.

همچنین با یک EP Positioner متفاوت است زیرا از یک ریزپردازنده برای تبدیل سیگنال کنترل و انجام کنترل موقعیت به جای یک مجموعه پرتو مکانیکی، بادامک و فلپر موجود در EP استفاده می کند.

استفاده از سوپاپ دیجیتال، قابلیت های پیشرفته تری را در اختیار کاربر قرار می دهد. این «موقعیت‌دهنده‌های هوشمند» دیجیتال همچنین داده‌هایی را جمع‌آوری می‌کنند تا به طور خودکار به کاربران در مورد عملکرد، تشخیص و نگهداری شیر هشدار دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *